Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε το ταξίδι του, αυτο εδω το site για τις Φυτειες Ξηρομέρου, fities.gr, με σκοπό να προβάλλει το χωριό και να αναδείξει τις σημαντικές ομορφιές του, να ευαισθητοποιήσει
τους απανταχού ευρισκόμενους Φυτειώτες, να διατηρήσει την Ιστορία των Φυτειών και να τονώσει την μεταξύ τους επικοινωνία ώστε να ενδυναμώσει την αγάπη τους για τη γενέτειρα.

Δεν είναι μια σελίδα για οικονομικό κέρδος αλλα ούτε επίσημη για το χωριο μας, αλλα είναι η μοναδική πλέον από την στιγμή που η τότε επίσημη σελίδα του δήμου fities.org έκλεισε.


Τι είναι το fities.gr όμως και γιατί υπάρχει

Είναι μια σελίδα απλά γεμάτη νοσταλγία και αγάπη για το χωριο μας τις Φυτείες, την Μαχαλά, την γενέτειρα μας, το μέρος που περάσαμε τα ποιο όμορφα χρονια της ζωής μας και που ακόμη κρατάμε ρίζες και έχουμε φίλους, συγγενείς και σπίτι και ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιας μας ανήκει εκει.

Μια προσπάθεια όλον μας να αναδείξουμε τις ομορφιές του χωριου μας, να διαδώσουμε τα καλά νέα αλλα και να μάθουμε και για οτιδήποτε συμβαίνει εκεί.  Να δώσουμε την ευκαιρία στους αποδημους Φυτειωτες να βρεθούν έστω και έτσι για λίγο κοντά στα αγαπημένα τους μέρη , να μάθουν νέα από αγαπημένα τους άτομα και να αναπολήσουν στιγμές που οι ίδιοι έζησαν κάποτε σε κάποια γωνια του και που επιθυμούν σε κάποια στγμή και ανά πασα ευκαιρία να ξαναζήσουν.Ότι ανεβάζουμε εδώ είναι η δικά μας κείμενα, η παρμένα από χωριανούς μας που μας έχουν δώσει την άδεια αναδημοσίευσης η μας τα στέλνουν στο e-mail μας. Επίσης πολλά κείμενα τα παίρνουμε από αλλα blogs και σελίδες και φυσικά πάντα λέμε την πηγή τους.

Έχουμε φτιάξει και σελίδα στο Facebook και στο Instagram. Εκεί ανεβάζουμε δικες σας φωτογραφίες, πάντα με το όνομα σας και φυσικά τα κείμενα από αυτή εδώ την σελίδα. Θα μας βρείτε στο Facebook ως "fitiesxiromero" και στο Instagram ως "fities.xiromero"

Έχουμε επίσης και δωρεάν εφαρμογές στο Google Play Store και στην AmazonΜέσα σε ένα χρόνο έχουμε δει κόσμο από το χωριο μας να έρχεται να διαβάζει, να κάνει σχόλια, να μοιράζεται μαζί μας φωτογραφίες και κείμενα. Μιλάμε για νέα παιδιά!! Αλλα και ηλικιωμένους και με μεγάλη συγκίνηση πολλούς που δεν είναι στο χωριο αλλα είτε κάπου στην Ελλάδα αλλα και αρκετούς από το εξωτερικό όπως Αυστραλία και Αμερική αλλα και μέρη της Ευρώπης.

Σε όλους αυτούς, σε όλους εσάς απλά οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ!


Συνεχίζουμε λοιπόν, πάμε όλοι μαζί αυτό το ταξίδι στις Φυτείες μέσα από τον κόσμο του Internet.ΥΓ:  Απλά να τονίσουμε ότι είμαστε εδώ από αγάπη για το χωριο μας και όχι για κάποιον άλλο σκοπό, ούτε για κέρδος ούτε για δόξα ούτε για τιμές, απλά όλοι μαζί πιστεύουμε πως μπορούμε να αφήσουμε κάτι και για την επομενη γενεά να έχει να θαυμάζει από την πανέμορφη Μαχαλά.