Ολόκληρη η αλήθεια για το θέμα των μονάδων βιορευστών στις Φυτείες

Σχετικά με την υπόθεση της αδειοδότησης των τριών μονάδων με καύσιμο βιορευστά στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Φυτειών, έχουμε διατυπώσε...


Σχετικά με την υπόθεση της αδειοδότησης των τριών μονάδων με καύσιμο βιορευστά στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Φυτειών, έχουμε διατυπώσει δημόσια τη γνώμη μας ότι οι τοπικές κοινωνίες, έχοντας όλα τα στοιχεία στη διάθεση τους και με πλήρη ενημέρωση, έχουν σημαίνοντα λόγο για αυτές τις υποθέσεις, γιατί πολύ απλά αυτοί έχουν την ζωή τους εκεί.

Επίσης πολλές φορές στο παρελθόν ενημερώσαμε ότι απαιτείται προσοχή, διότι υπάρχει πολύ μεγάλο και αυξημένο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους επενδύσεις στην περιοχή, αλλά τότε ελάχιστοι ήταν αυτοί που ζητούσαν το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα και χτύπαγαν καμπανάκια, όταν η δημοτική αρχή δήλωνε ευθαρσώς ότι δεν έχει θέση για το θέμα (!!!) και θα το αποδείξουμε με τα ηχητικά πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς λοιπόν θα σας πούμε όλη την αλήθεια γι αυτή την υπόθεση και όχι την μισή ή κάποιο κλάσμα αυτής, και όχι εστιάζοντας μόνο στο σημείο που θέλουμε να αναδείξουμε και αποκρύπτοντας εκείνα που δεν θέλουμε να ειπωθούν και να μαθευτούν.

Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη και είναι η εξής: Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στέλνει έγγραφο με όλα τα στοιχεία στον Δήμο, ο οποίος το κοινοποιεί στην Τ.Κ. που αφορά και κατόπιν ακολουθούν κατά σειρά γνωμοδοτήσεις της ενδιαφερόμενης Τ.Κ., της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξηρομέρου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου.

1. Στις 4.8.2017 το Τοπικό Συμβούλιο Φυτειών έδωσε θετική γνωμοδότηση υπό κάποιο είδος ''αναβλητικής αίρεσης'', που όμως αυτό δεν είναι σωστό, γιατί ζητείται μία γνωμοδότηση εντός κάποιων προθεσμιών, θετική ή αρνητική για να προχωρήσει μία διαδικασία. Μετά από αυτό η διαδικασία προχωρά και άρα δεν έχει καμία υπόσταση η ''αναβλητική αίρεση'' σε γνωμοδοτική διαδικασία, που είναι είτε θετική, είτε αρνητική (δείτε εδώ).

2. Στις 16.3.2018 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου την πλειοψηφία διαθέτει ως γνωστόν η δημοτική αρχή, γνωμοδοτεί θετικά, με μειοψηφούντα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λευτέρη Μάντζαρη, που δηλώνει ότι δεν διαθέτουμε ΣΧΟΑΠ (το έχει υποσχεθεί προεκλογικά η δημοτική αρχή, αλλά φέξε μου και γλίστρησα), διαφωνεί με την χωροθέτηση και τέλος υπάρχει κατάλληλος χώρος για αυτή την δραστηριότητα που είναι το Πλατυγιάλι (δείτε εδώ).

3. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου δεν έρχεται το θέμα για γνωμοδότηση, όπως σαφώς προβλέπει η διαδικασία. Άραγε γιατί;

4. Στις 3.4.2018 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γνωμοδοτεί θετικά και αυτή με την σειρά της, εμείς το δημοσιοποιούμε και εδώ φαίνεται ότι αρχίζουν τα προβλήματα (δείτε εδώ).

5. Στις 22.4.2018 το Τοπικό Συμβούλιο Φυτειών ξανά συνεδριάζει για μία νέα μονάδα και γνωμοδοτεί αρνητικά τόσο γι αυτή όσο και για τις προηγούμενες που είχε γνωμοδοτήσει παλιότερα θετικά (δείτε εδώ). Παράλληλα στις 25.4.2018 στέλνουν έγγραφο όπου εκφράζουν την αντίρρηση τους για όλες αυτές τις μονάδες και δηλώνουν ότι επιφυλλάσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας (δείτε εδώ).

6. Και τελειώνουμε με το καλύτερο, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 27.4.2018, όπου συζητιέται το θέμα και εκεί καταλαβαίνουν όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και όλα κατά την γνώμη μας αποκαλύπτονται.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Κολοβός και κ. Λευτέρης Μάντζαρης προσπαθούν να εξηγήσουν και να πείσουν για την σωστή διαδικασία όσον αφορά την γνωμοδότηση των συλλογικών οργάνων του Δήμου (Τοπικές Κοινότητες, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο).

Ο Δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λυμπεράτος αρχικά λένε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωμοδοτεί, αλλά απλά κάνει συζήτηση - ενημέρωση, αλλά ο κ. Μάντζαρης διαβάζει τα επίσημα έγγραφα που είναι σαφέστατα και στο τέλος παραδέχονται και ο Δήμαρχος και ο κ. Λυμπεράτος ότι είναι έτσι και ακούγεται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να λέει, θα το φέρουμε σε επόμενη συνεδρίαση.

Ότι πρέπει να έρθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για γνωμοδότηση το δηλώνει και ο κ. Λυμπεράτος, ο οποίος λέει ότι διαβάζοντας το έγγραφο προσεκτικά, απαιτείται να έρθει για γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα είμαστε εκτεθειμένοι αν δεν έρθει!!!!
Φυσικά σε Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήρθε ποτέ. Γιατί άραγε;

Ο κ. Μάντζαρης ρωτά τον κ. Δήμαρχο ευθέως ποια είναι η θέση του Δημάρχου για το θέμα και αυτός απαντά επί λέξη: «Θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο όταν έρθει. Εκπροσωπείται το σώμα....»

Προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω που λέμε, που δεν τα βγάζουμε από την κοιλιά μας, ακούστε τα ηχητικά πρακτικά εδώ, τα οποία διαφωτίζουν κατά την γνώμη μας ακριβώς τι συμβαίνει για κάποιους που έχουν κοινό νου.

Αυτή λοιπόν είναι ολόκληρη η αλήθεια για το θέμα και πως αντιμετωπίστηκε από τα συλλογικά όργανα του Δήμου Ξηρομέρου, και όχι ή μισή αλήθεια ή κλάσμα αυτής, που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις, εξυπηρετεί σκοπιμότητες και εν τέλει παραπληροφορεί και παραπλανεί τους πολίτες.

Τελευταία εξέλιξη είναι ότι στις 11.2.2019, οι συγκεκριμένες τρεις μονάδες από βιορευστά στις Φυτείες, πήραν περιβαλλοντικούς όρους από την Αποκεντρωμένη (δείτε εδώ), γι αυτό και τώρα υπάρχει αυτή η συζήτηση.

Εμείς σαν Blog ενημερώναμε χωρίς σκοπιμότητες συνεχώς για όλα τα βήματα αυτής της υπόθεσης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

3/random/post-list
3/Ταξίδια/grid-small
Name

Business,37,efxes,18,photos,32,Αθλητικά,18,Απεβίωσαν,72,Απόψεις,10,Εκκλησιαστικά,15,επικαιρότητα,27,ΙΣΤΟΡΙΑ,93,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,33,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,56,Ταξίδια,24,ΦΥΤΕΙΕΣ,457,ΦΥΤΕΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ,8,
ltr
item
Kαλώς ορίσατε: Ολόκληρη η αλήθεια για το θέμα των μονάδων βιορευστών στις Φυτείες
Ολόκληρη η αλήθεια για το θέμα των μονάδων βιορευστών στις Φυτείες
https://3.bp.blogspot.com/-evaVzw7-JO4/XHB9MsLDeoI/AAAAAAAAXOA/LQf9fuyGacsj3Hpey0-e1UOgyhgL4cNEQCLcBGAs/s640/monada%2Bvioreysta%2Bfyteies%2B1322018.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-evaVzw7-JO4/XHB9MsLDeoI/AAAAAAAAXOA/LQf9fuyGacsj3Hpey0-e1UOgyhgL4cNEQCLcBGAs/s72-c/monada%2Bvioreysta%2Bfyteies%2B1322018.jpg
Kαλώς ορίσατε
https://www.fities.gr/2019/02/blog-post_22.html
https://www.fities.gr/
https://www.fities.gr/
https://www.fities.gr/2019/02/blog-post_22.html
true
2591352740249044060
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy