Χθές, Πέμπτη 4-4-2019 έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 84 ετών η Ειρήνη Κολοβού, παλιά Δασκάλα του χωριού μας η Ρένα όπως την αποκαλούσαν στο χωριό.

Διαβάστε το υπέροχο αφιέρωμα που κάνει για την αγαπημένη δασκάλα όλον μας, ο Λαογράφος του χωριου μας Δημήτρης Βραχάς.ΕΙΡΗΝΗ (Ρένα) ΚΟΛΟΒΟΥ
Πρώην Δασκάλα Φυτειών (Μαχαλάς) Ξηρομέρου Αιτ/νίας.

Χθές 4-4-2019 έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 84 ετών η παλιά Δασκάλα του χωριού μας η Ρένα όπως την αποκαλούσαν στο χωριό.

Έτυχε να τη γνωρίσω από κοντά και όντως ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος με την πρώτη γνωριμία καταλάβαινες πολλά, καθίσαμε για αρκετή ώρα και μου μιλούσε για τα όμορφα εκείνα χρόνια στο χωριό,επίσης μου έδωσε και ένα κείμενο που είχε γράψει για τη ζωή τότε (το οποίο θα αναρτηθεί σε επόμενη ανάρτηση).

Το ξέρω για πολλούς είναι παράξενο συναίσθημα γιατί σας φέρνω στις μνήμες σας αναμνήσεις από το παρελθόν από τα παιδικά σας χρόνια στο σχολείο όταν είχατε Δασκάλα τη Ρένα άλλα και το πόσο καλά λόγια έχω ακούσει από όλους γι΄αυτόν τον άνθρωπο.


Τα παρακάτω λόγια που γράφω ίσως να είναι λίγα είναι όμως ακριβώς αυτά που αξίζουν στην ίδια και ας είναι αυτά τα λίγα λόγια ένα μικρό μνημόσυνο στην μνήμη της αγαπημένης σε όλους Ρένα.
Καλό παράδεισο.