Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις Φυτειες ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημαρχείου Φυτειών, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα ενάντ...Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημαρχείου Φυτειών, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα αναφέρει τα εξής:    
  
Φυτείες: Διατρανώθηκε η απόφαση των κατοίκων, ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ!
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 22/6/2019, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φυτειών, η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών.
Το θέμα εισηγήθηκε το μέλος της επιτροπής Αγώνα Γιώργος Παληγεώργος.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Γαλούνης και δήλωσε αρωγός στον αγώνα των κατοίκων, δεσμευόμενος ότι ο Δήμος Ξηρομέρου θα καλύψει το κόστος για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας(ΣτΕ) ενάντια στην αδειοδότηση για την εγκατάσταση των τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες.

Βασικοί ομιλητές ήταν:
-Ο κος Ηλίας Μπέτσης– Δικηγόρος, που μίλησε και φώτισε όλες νομικές πλευρές του θέματος, ως προς το τι έγινε και το τι μέλει γενέσθαι (προσφυγή στο ΣτΕ).
-Ο Χημικός-ακτιβιστής κος Μιχάλης Χατζής που ανέλυσε ως προς το γνωστικό του αντικείμενο το πρόβλημα και μετέφερε την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στη συλλογικότητα «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΖΑ», ενάντια στην εγκατάσταση των βιορευστών στην περιοχή του Ευηνοχωρίου Μεσολογγίου.
-Η Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Χημείας κα Αργυρώ Μπεκατώρου έστειλε γραπτή ομιλία, αναφερόμενη στις δυσμενείς επιπτώσεις από τη μεταφορά και καύση βιορευστών στην περιοχή. Το κείμενο ανάγνωσε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα κα Βάγια Πατσιά.
-Ο κος Σάββας Βλάχος Γεωπόνος-Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που διαχώρισε εμφατικά τα βιορευστά από την όποια βιομάζα υπάρχει στην περιοχή.
-Εκ μέρους του ΚΚΕ παρενέβη ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Μωραΐτης, δηλώνοντας τη στήριξή του στον αγώνα των κατοίκων και της επιτροπής.
-Ο κος Κώστας Κούστας Περιφερειακός Σύμβουλος της «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη της παράταξής του στον Αγώνα των Φυτειωτών όπως και παλαιότερα σε άλλους αγώνες (Μεσολόγγι, Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου).
-Ο κος Ανδρέας Μακρυπίδης -πρώην βουλευτής, από τις Φυτείες, υπογράμμισε την πολιτική και κοινωνική διάσταση του αγώνα που πρέπει να δοθεί και που μπορεί η κατάληξή του να είναι επιτυχής αρκεί όλοι να πιστέψουμε σ’ αυτόν, εκφράζοντας τη διαρκή και ενεργή στήριξή του σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
-Ο κος Παναγιώτης Τζαχρήστας Δημοτικός Σύμβουλος (πρώην Δήμαρχος Φυτειών) μίλησε (και) εκ μέρους του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κουΤριανταφυλλάκη, που απουσίαζε λόγω προσωπικού κωλύματος και τόνισε ότι η νέα Δημοτική αρχή θα κάνει ότι είναι δυνατόν για τη μη εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή.
Παρέμβαση στήριξης της προσπάθειας της Επιτροπής Αγώνα έγινε από τονπεριφερειακό σύμβουλο κο Ανδρέα Κελεπούρη (Υπ. Βουλευτής ΚΙΝΑΛ). Παρευρέθηκαν επίσης η Ηρώ Ζαβογιάννη (Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Αθανάσιος Τορουνίδης (Υπ. Βουλευτής ΚΙΝΑΛ).

Τη συζήτηση συντόνισε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα κος Δημήτρης Κουτσομπίνας.

Πήραν το λόγο αρκετοί Δημότες και συνέβαλλαν στην ανάπτυξη γόνιμου και πλούσιου διαλόγου. Παρευρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Φυτειών Παναγιώτης Βραχάς (νυν Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου), Παναγιώτης Ε. Γαζέταςκαι ο εφημέριος των Φυτειών πατήρ Γεώργιος Φλώρος.
Επίσης παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξηρομέρου Γαζέτας Σ. Παναγιώτης-Αντιδήμαρχος, Κολοβός Χρήστος, Καλατζής Νίκος, Λευτέρης Μάντζαρης, Λαϊνάς Κώστας, Γκόλιας Παναγιώτης, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Φυτειών κος Γιάννης Φλωρόπουλος, Παπαδάτου κος Νίκος Ζαρέντης, Χρυσοβίτσας κος Γιάννης Χρόνης, Βάρνακα κος Βασίλης Πολυζος,Σκουρτούς Κος Στάμος Τζογάνης, Μπαμπίνης κος Θεόδωρος Ζαρκαδούλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου των φίλων της Βαλανιδιάς και περιβάλλοντος «Αμαδρυάδα» κος Μάκης Στρατούλης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτειών κοςΣπύρος Ελευθερίου.
Η συνέλευση αποφάσισε διαρκή λειτουργία Επιτροπής Αγώνα που αρχικά θα αποτελείτε από τους Κουτσομπίνα Δημήτρη, Πατσιά Βάγια, Τζαχρήστα Γιάννη, ως εκπρόσωπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως», το Δημήτρη Στεργίου-Προέδρου της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. για σύνδεση του αγώνα με τους Ξηρομερίτες της Αθήνας, τέσσερις νεοκλεγέντες Δημοτικούς συμβούλους Ξηρομέρου (ένας από κάθε παράταξη) της δημοτικής ενότητας Φυτειών που θα οριστούν προσεχώς, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Φυτειών και τον Γιώργο Β. Παληγεώργο.
Η επιτροπή θα είναι ανοιχτή σε διεύρυνση για όποιον πολίτη επιθυμείνα συμμετάσχει και θα συνεδριάζει ανοιχτά στο κοινό. Στόχος είναι η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για την αποτελεσματικότητα του Αγώνα των Φυτειωτών και όλων των Ξηρομεριτών ενάντια στα βιορευστά, αλλά και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην περιοχή.
Για τις δράσεις που αποφάσισε η Λαϊκή Συνέλευση θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου και εξουσιοδοτήθηκε γι’ αυτό η Επιτροπή Αγώνα. Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεδριάσει άμεσα για το σκοπό αυτό αλλά και για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δράσεων που αποφασίστηκαν στη συνέλευση.

3/random/post-list
3/Ταξίδια/grid-small
Name

Business,40,efxes,18,photos,34,Αθλητικά,19,Απεβίωσαν,74,Απόψεις,11,Εκκλησιαστικά,18,επικαιρότητα,29,ΙΣΤΟΡΙΑ,94,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,33,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,57,Ταξίδια,24,ΦΥΤΕΙΕΣ,457,ΦΥΤΕΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ,8,
ltr
item
Kαλώς ορίσατε: Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις Φυτειες ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών
Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις Φυτειες ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών
https://1.bp.blogspot.com/-WFquQItGKZY/XRDImo3IYeI/AAAAAAAAYhI/k0JZCkA95hEbibnKMBDIjAM6XZSKrvmrwCLcBGAs/s640/10.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-WFquQItGKZY/XRDImo3IYeI/AAAAAAAAYhI/k0JZCkA95hEbibnKMBDIjAM6XZSKrvmrwCLcBGAs/s72-c/10.jpg
Kαλώς ορίσατε
https://www.fities.gr/2019/06/blog-post_24.html
https://www.fities.gr/
https://www.fities.gr/
https://www.fities.gr/2019/06/blog-post_24.html
true
2591352740249044060
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy