Μεγάλη ήταν η προσέλευση των Μπαμπινιωτών και των κατοίκων από τα γειτονικά χωριά του Ξηρομέρου, στη χθεσινή ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου ενάντια στις μονάδες με καύση βιορευστών, που πραγματοποιήθηκε στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου και συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ" και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μπαμπίνης Θόδωρος Ζαρκαδούλας, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος αλλά και σύσσωμη η κοινωνία της Μπαμπίνης αντιτίθεται στην εγκατάσταση αυτών των ρυπογόνων μονάδων στην περιοχή μας.

 Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του Νίκου Κυριαζή, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος πήρε στη συνέχεια το λόγο. Ο πρώτος ομιλητής, ο αγωνιστής Γιώργος Παληγεώργος, εκ μέρους της επιτροπής αγώνα, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, ανέλυσε την πολιτική διάσταση του θέματος και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις κινητοποιήσεις που έχουν έως τώρα πραγματοποιηθεί καταλήγοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση.

 Στη συνέχεια ο χημικός και ακτιβιστής Μιχάλης Χατζής, ως ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος αναφέρθηκε στα σκοτεινά σημεία των "επενδύσεων" και στις μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και μετέφερε στο κοινό την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στη συλλογικότητα "ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΖΑ", ενάντια στην εγκατάσταση των βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

 Ο δικηγόρος Σπύρος Γρίνος, ανέλυσε τις νομικές πτυχές του ζητήματος και ανέπτυξε τα νομικά επιχειρήματα της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακολούθως πήραν το λόγο πολλοί συμπατριώτες, άλλοι με τοποθετήσεις και άλλοι απηύθυναν ερωτήματα στους ομιλητές τα οποία και απαντήθηκαν.

 Ερωτήματα έθεσαν οι: Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Ηλίας Μπέτσης– Δικηγόρος, ο Τζιμέρης Αλέξανδρος φοιτητής, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου Λευτέρης Μάτζαρης, Ο δικηγόρος Γιώργος Γρίνος, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο Στάθης Μπέτσης καθηγητής-πρ. Πρόεδρος Φυτειών και ο Γιάννης Χρόνης πρόεδρος κοινότητας Χρυσοβίτσας.

 Ο καθηγητής Άρης Μπιτσώρης με την εμπειρία του συντόνισε άψογα τη συζήτηση με αποτέλεσμα να παραμείνει, ως το τέλος της βραδιάς, αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. \ Αποχωρώντας οι κάτοικοι διατράνωσαν ομόθυμα την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μονάδων βιορευστών στο Ξηρόμερο, δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με κάθε μέσο γι' αυτό το σκοπό παραμένοντας σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι το επόμενο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα. Παρευρέθηκαν:

 Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Ξηρομέρου Δ. Κομπλίτσης, Λ. Μάτζαρης, Π. Τζαχρήστας, ο νεοεκλεγείς Κ. Μπαμπούρης, ο πρόεδρος ΠΑΝΣΥ Π. Χολής, ο πρόεδρος ΟΠΣΥΞ Δ. Στεργίου, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων: Αγραμπέλου-Δ.Τάγκας, Χρυσοβίτσας-Γ.Χρόνης, Προδρόμου-Τ. Παπούλιας, Μαχαιράς - ο νεοεκλεγείς Γ.Χ. Μπαρμπαρούσης, από το Σύλλογο Φυτειών "Ακαρνανικό φως" ο πρόεδρος Γ. Τζαχρήστας, ο Μπαρμπαρούσης Γιώργος καθηγητής Πανεπιστημίου, σύσσωμο το Δ.Σ συλλόγου Μπαμπινης, κ.α.

 Το κείμενο προέρχεται απο το μπλογκ (blog) ΜΠΑΜΠΙΝΙ