Φωτογραφία του Φίλιππου Σαμαλέκου από το εγκαταλειμμένο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας

Με σχετική μας ανάρτηση το περασμένο Μάιο (δείτε εδώ), σας ενημερώσαμε για τις οκτώ προτάσεις που κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, έπειτα από πρόσκληση που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν, εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Τότε λοιπόν που έτρεχε η δράση, κάποιοι Δήμοι που νοιάζονται για το μέλλον του τόπου τους, ανταποκρίθηκαν και κατάθεσαν προτάσεις και εκ του αποτελέσματος φαίνεται, ότι η τέως δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου, δήλωσε εκκωφαντικά απούσα, μιας και καμία πρόταση δικιά της για κάποιον από τους ΤΟΕΒ του Δήμου Ξηρομέρου δεν είδαμε να υπάρχει ενταγμένη στις προτάσεις της Περιφέρειας (δεν γνωρίζουμε αν ο Δήμος Ξηρομέρου κατάθεσε καν πρόταση).........

Εμείς ως Blog τότε, επιλέξαμε να στηλιτεύσουμε την εκκωφαντική απουσία του Δήμου Ξηρομέρου από την συγκεκριμένη δράση, η οποία στερούσε από τον Δήμο Ξηρομέρου την δυνατότητα να δει τους ΤΟΕΒ του να ξαναζωντανεύουν.
Η δράση έτρεξε λοιπόν την Άνοιξη του 2019, οι προθεσμίες πέρασαν, ανακοινώθηκαν οι τελικές προτάσεις τον περασμένο Μάιο, χωρίς ο Δήμος Ξηρομέρου να είναι πουθενά και σήμερα, πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια η τελική ένταξη και των οκτώ προτάσεων, που από τον Μάιο είχε προτείνει και από τότε ο Δήμος Ξηρομέρου είχε μείνει εκτός με ευθύνη της τέως δημοτικής αρχής (δείτε εδώ).

Έτσι λοιπόν ΤΟΕΒ Φυτειών, Χρυσοβίτσας και Παλαιομάνινας, οργανισμοί που αν ξαναζωντάνευαν θα μπορούσαν να δώσουν ανάπτυξη και εισόδημα στην ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, στο πουθενά.

Δυστυχώς καμία προοπτική, κανένα όραμα για άρδευση των χιλιάδων στρεμμάτων γης της ενδοχώρας του Δήμου Ξηρομέρου και αυτό θα πρέπει να αλλάξει.