Μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας και εγκατάλειψης η προηγούμενη δημοτική αρχή  έφερε σε πέρας την ολοκλήρωση της πλατεία φυτειών και παραδόθηκε στους πολίτες της κοινότητας Φυτειών, ήδη πραγματοποιήθηκαν διάφορες καλοκαιρινές,  πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα δυο τελευταία χρόνια, καθώς και η γιορτή της Τσιγαρίδας.
Οι χοροί έδωσαν και πήραν, τα χορευτικά παρουσίασαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς, οι πολιτιστικοί Σύλλογοι παρουσίασαν διάφορες εκθέσεις, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κάθισαν και χόρεψαν σε αυτή την πλατεία και διασκέδασαν μαζί με τους συμπολίτες τους.
  Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να καθίσουν στα τραπέζια και να απολαύσουν τον καφέ τους και το ποτό τους.
Τα θετικά σχόλια για την πλατεία Φυτειών ακούγονται από στόμα σε στόμα εκτός από ελάχιστες διαμαρτυρίες υποκινούμενων πολιτών .
Αναρωτιόμαστε τι θέλει ακριβώς να κάνει η νέα δημοτική αρχή  ;
Τι δεν τους άρεσε από την πλατεία Φυτειών; 
Θέλει να ξηλώσει πάλι την πλατεία ;
και να επιβαρύνει το δήμο με παραπάνω έξοδα ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις που προέβλεπε η αρχική μελέτη.
Θέλουν να ξαναστείλουν για άλλη μια φορά τους δημοτικούς συμβούλους στην δικαιοσύνη να απολογηθούν για την ψήφο τους;
Να σας ενημερώσουμε εδώ κύριοι της νέας δημοτικής αρχής ότι  η υπόθεση πήγε αρχείο και δικαιώθηκαν πανηγυρικά  οι δημοτικοί σύμβουλοι για την ψήφο που έδωσαν ώστε να αποπερατωθεί η εν λόγο πλατεία.
Βλέπουμε τώρα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, δεν έγινε οριστική παραλαβή του έργου «Ανάπλαση πλατείας Φυτειών», ποσού 98.610,85 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (18.929,27 €), με αναφερόμενη αιτία της μη οριστικής παραλαβής, ότι το έργο δεν εκτελέστηκε στο σύνολό του όπως προέβλεπε η σχετική μελέτη και αντί αυτού εκτελέστηκαν μη προβλεπόμενες εργασίες, έτσι ώστε να εξαντληθεί ο Π/Υ του έργου.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Xiromeritis blog