Π. Γεώργιος Φλώρος

Του Αγίου Γεωργιου σήμερα. 

"Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Φυτειών, εύχεται στον ιερέα του χωριού μας, χρόνια πολλά, να είναι γερός και πολύχρονος...!!!!"

Απο όλους τους συγχωριανούς, ας ευχηθούμε χρόνια πολλά στον καλο και άξιο Ιερέα του χωριού μας Πάτερ Γεώργιο Φλώρο να είναι πάντα γερός και δυνατός.

Με την ευκαιρία αυτή, μια ιδέα είναι αντί για σκέτα χρονια πολλά, να δώσουμε όλοι και από λίγα χρήματα όσα μπορεί ο καθένας μας έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα τις εκκλησιας μας τα οποια έχουν πλέον παγώσει. Δείτε εδώ το σχετικό κείμενο.

Λίγα λόγια για τον Αγιο Γεώργιο από το Wikipedia

Ο Άγιος Γεώργιος, σύμφωνα με το αγιολόγιο, ήταν Ρωμαίος στρατιωτικός. Καταγόταν από την Καππαδοκία και υπηρετούσε ως αξιωματικός του στρατού επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή δεν αποκήρυξε τη χριστιανική του πίστη. Αργότερα, αγιοκατατάχθηκε ως Χριστιανός μάρτυρας.

Αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος, είναι από τους δημοφιλέστερους αγίους σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπου εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται Άγιος της Καθολικής, της Αγγλικανικής, της Ορθόδοξης, της Λουθηρανικής και της Αρμενικής Εκκλησίας, ενώ τιμάται σε μεγάλο βαθμό και στην Τουρκία.


Ο Άγιος Γεώργιος, όπως και στο Βυζάντιο, έγινε ο προστάτης και Τροπαιοφόρος άγιος του Ελληνικού Στρατού, έπειτα από την απελευθέρωση του ελληνικού Γένους. Έτσι, στην εικόνα του δράκου που σκοτώνεται από τον Άγιο είδαν τον Τούρκο κατακτητή.Η απεικόνισή του αυτή εμφανίζεται στην αγιογραφία από τον 12ο αιώνα και μετά.