Ακούσαμε λοιπόν κατά την διάρκεια των θυρανοιξίων  της εκκλησιας μας στο χωριό είχαμε και παρατράγουδα πίσω από την σκηνή.

Τσακωμούς, κατηγορίες και αστυνομικές καταγγελίες. Όλα αυτά επειδή λέει το ρολόι της εκκλησίας μας χτυπάει πολύ δυνατά και ενοχλεί τον κόσμο κατά την ώρα που πάνε να κοιμηθούν το μεσημέρι,  ώρες κοινής ησυχίας από 3 - 5 το απόγευμα. 

Έτσι και ο Ιερέας μας αποφάσισε και το έκλεισε λέει τελείως παρόλο που ήταν ολοκαίνουργο σύστημα. Αραγε ποσο κόστισε;

Έχουμε λοιπόν και συνεχεια στο κείμενο που αναφέραμε πριν.

Καταρχας δεν είχαμε τσακωμούς και κατηγορίες στα θυρανοίξια.  Οι καταγγελίες εγιναν από ελάχιστους ανθρώπους 15 μέρες πριν τα θυρανοίξια.

Όταν τέθηκε λοιπόν σε λειτουργία το καμπαναριό μετά την ανακαίνιση του, άρχισε να λειτουργεί και το ρολόι όπως γίνεται εδώ και πενήντα χρόνια.

Ο μηχανισμός που είναι σε ισχύ, παρεμπιπτόντως δεν είναι καινούριος, όπως γράψαμε ποιο πάνω, αλλά παμπάλαιος, εικοσαετίας, που άμεσα θα χρειαστεί αλλαγή λόγω χρονικής και μηχανικής φθοράς.
Η ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει διότι ο μηχανισμός είναι πολύ παλαιός και ήδη ρυθμισμένος να χτυπάει από 6 π. μ. έως 10 μ. μ. 

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει και επιπλέον ρύθμιση ώρας, με αποτέλεσμα είτε την διατήρηση του υπάρχοντος προγράμματος, παραβιάζοντας όμως τις ώρες κοινής ησυχίας, είτε την κατάργησή του, την οποία και επιλέχθηκε με βάση το νόμο.

Προσδοκούμε σύντομα στην αντικατάσταση του ηλεκτρονικού μηχανισμού του καμπαναριου, ώστε  να χτυπήσει και πάλι το καμπαναριό και ως ρολόι 

Τα αδέσποτα σκυλιά που γαβγίζουν, τα μηχανάκια, οι γύφτοι που φωνάζουν χλώρια, χλώρια, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, πατάτες, κρεμμύδια, σώβρακα και χλώρια, χλώρια, δεν τους πειράζουν, αλλα το ρολόι της εκκλησίας τους πειράζει;

Δείτε εδώ για την Ηχορύπανση από καμπάνα και ρολόι εκκλησίας - Νομολογία Ελληνικών Δικαστηρίων