Έναν διχασμό …ή και «τριχασμό» τον έχουμε! Δεν το συζητάω.

Είναι, όμως, καιρός πια να ασχοληθούμε σοβαρά με την Αιτωλοακαρνανία μας. Με αυτήν εδώ που ζούμε, αλλά και με τις άλλες δυο!

Ναι. Τρεις είναι οι Αιτωλοακαρνανίες. 

Μια η «δική μας», μια δεύτερη που ζει στην Αθήνα ή και σε άλλες περιοχές της χώρας, πολυπληθέστερη ίσως από τους διακόσιους είκοσι κάτι χιλιάδες που μένουμε εδώ και μια ακόμη αυτή των παιδιών, των αδερφών, των θείων και των λοιπών συγγενών που έχουν μεταναστεύσει, ίσως πολλές δεκαετίες πριν, ίσως πάλι και λίαν προσφάτως, σε χώρες μακρινές και κυρίως σε ΗΠΑ – Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρες της μέσης Ανατολής ακόμη ή όπου αλλού.

Έχουμε, λοιπόν, τρεις Αιτωλοακαρνανίες:

  • Αυτή που ζούμε, το έχουμε εμπεδώσει πια, δεν τη σεβαστήκαμε όπως θα της άξιζε.
  • Εκείνη στο Λεκανοπέδιο, την έχουμε απαξιώσει.
  • Και αυτή σε κάθε άκρη της γης, την έχουμε ξεγράψει.

Τρεις Αιτωλοακαρνανίες – Τρία λάθη.

Και τι να πρωτοδιορθώσει κανείς!

Θα πρότεινα να ξεκινήσουμε απ’ τα δικά μας, αλλά όχι για τα προσχήματα μόνο. Και παράλληλα, μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, όπου κι αν αυτές βρίσκονται.

Θυμάμαι πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια είχε εξαγγελθεί ένα Συνέδριο Απόδημων Αιτωλοακαρνάνων, …το οποίο και φυσικά δεν έγινε ποτέ.
Όπως ποτέ δεν ολοκληρώνουμε κάτι το σωστό που πάει να γίνει.
Για σκεφτείτε, όμως: 3 Αιτωλοακαρνανίες, μαζί, ενωμένες, με κοινή στόχευση για την πατρίδα, με κοινά οράματα και κοινές διεκδικήσεις.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Δουλειά θέλει μόνο, οργάνωση και καλή διάθεση.

Υπάρχει;
 

Media group «Agrinio 365» | Φώτης Μπερίκος

antenna-star.gr