Στην σελίδα του "Αναμνήσεις έθιμα Φυτειωτών" έκανε αυτή την ανάρτηση ο Λαογράφος κ. Δημήτρης Βραχάς. 

Μας έκανε να αναρωτηθούμε κάτι. Ολα αυτά τα χρονια που ήταν ολα αυτά κρυμμένα; Έχουμε δει τόσες όμορφες αναρτήσεις στην σελίδα του Δημήτρη,  πολλά μας ήταν τελείως άγνωστα, αλλα, γνωρίζαμε είτε από τους γονείς μας είτε από στόμα σε στόμα, μα ποτε όλα μαζί μαζεμένα σε ένα βιβλίο, σε μια ιστοσελίδα, ίσος ακόμη καλύτερα σε μια αίθουσα στο κτήριο του  παλαιού Δημαρχείου Φυτειων.  Κάπου να μπορεί ο κάθε πολίτης η επισκέπτης του χωριού να πάει να τα διαβάσει, να τα δει, να θυμηθεί, αλλά και να μάθει αυτό που λέμε, "από που κρατα η σκούφια μας;".

Παρακάτω λοιπόν μας δίνετε η ευκαιρία να διαβάσουμε άλλη μια εξαιρετική ανάρτηση για το πανέμορφο χωριο μας και τον κόσμο του.

"Πάντα στη ζωή μας δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που προσέφεραν στο τόπο τους , άλλοι πολλά και άλλοι λίγα , έτσι και στην συγκεκριμένη ανάρτηση θα σας αναφέρω δυο σπουδαίες προσωπικότητες συγχωριανών μας που οι πράξεις τους δεν θα ξεχαστούν ποτέ.
Ήθελαν να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο όπου παρακάτω θα σας παρουσιάσω ποιό ήταν το έργο τους.

Άφησαν Διαθήκη - Κληροδότημα ο ένας και ο άλλος Δωρέα Εν Ζωή.

1ο Κληροδότημα
Ο Δημήτριος Χρήστου Παπαπέτρου (Μίμης) κατέλιπε με διαθήκη της 3ης Μαίου 1960 μέρος από την ακίνητη περιουσία του, όπου από τα σχετικά εισοδήματα (τόκους και ενοίκια) , μας αναφέρει ότι όσοι είναι καταγόμενοι από την Κοινότητα Φυτειών έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ένας οι περισσότεροι σε οποιονδήποτε κλάδο επιθυμούν.
Η επιλογή γίνεται με βάση τα κοινωνικά κριτήρια.

2η Δωρεά Εν-Ζωή
Δωρήτρια αργότερα τυγχάνει και η αδελφή του Βασιλική (Λιδωρίκη) Παπαπέτρου (1925-2005) με τη κληροδότηση 4-7-1994 στο Μαχαλά (Φυτείες) και αναφέρει ότι από το μερίδιο της στις Καπναποθήκες Παπαπέτρου του Αγρινίου , όσοι καταγόμενοι από την Κοινότητα Φυτειών , θα δίνεται η υποτροφία στον πρώτο απόφοιτο οποιουδήποτε Λυκείου που θα συμπληρώσει τις περισσότερες μονάδες (μόρια) για εισαγωγή σε Ιατρική σχολή Ελλάδος.
΄΄Σημειώνεται ότι η υποτροφία θα είναι συνεχόμενη και η φοίτηση κανονική του δικαιούχου μέχρι πέρατος των σπουδών΄΄.