Η εκρηκτική άνοδος των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, που θα έχει ως πιθανότατη συνέπεια σε δυό-τρεις ημέρες το νοσοκομείο Αγρινίου να μην μπορεί να δεχθεί άλλους ασθενείς covid, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, τουλάχιστον για όσους ήθελαν να ασχοληθούν σοβαρά με τα δεδομένα. Στις 21 Φλεβάρη, σε δήλωσή μου που δημοσιεύθηκε σε τοπικά μέσα, ανέφερα επί λέξει: «Ορισμένοι, που ασχολούνται με την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, θεωρούν ότι το σύστημα στην Δυτική Ελλάδα μπορεί να δεχθεί πιέσεις ως το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου. Για την Αιτωλοακαρνανία συγκεκριμένα, φοβούνται εφαρμογή της θεωρίας των “παρθένων περιοχών”. Άρα, σε περίπτωση αδυναμίας της Πάτρας να αντεπεξέλθει, πρέπει να υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές ενίσχυσης του συστήματος. Να σημειώσω ότι άκαρπες απέβησαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ για θέματα εξασφάλισης της ετοιμότητας του συστήματος, αλλά και για το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία καρκινοβατούν επικίνδυνα.»
Αυτά ανέφερα τότε αυτολεξεί, χωρίς να προσθέσω ότι κάλεσα δύο φορές στο κινητό του τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου να προτείνω πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της αναμενόμενης από τότε επιδείνωσης. Καμμία ανταπόκριση στο πεδίο της μάχης. Αν καλούσα τους κυβερνητικούς αξιωματούχους ως δημοσιογράφος, μπορεί και να έδιναν κάποια σημασία, ιδιαίτερα αν αφορούσε την τηλεόραση. Επικοινωνία κι άγιος ο θεός. Πολιτική ελεφαντίαση σε προχωρημένο στάδιο.
Covid + πολιτική ελεφαντίαση = Κίνδυνος – Θάνατος;
ΥΓ:  Πίσω από τους ψυχρούς αριθμούς που γνωστοποιούνται κάθε απόγευμα, ωσάν να επρόκειτο για δελτίο καιρού, κρύβονται ανθρώπινα δράματα. Κάτοικος του χωριού Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας εισάγεται στο νοσοκομείο Αγρινίου με προβλήματα χολής. Τρεις ημέρες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, διαγιγνώσκεται με covid, έχοντας μεταδώσει τον ιό στην σύζυγό του. Πεθαίνει πρώτα ο ίδιος και μετά η σύζυγος. (Διαβαστε εδω) Τί να σχολιάσεις;…
Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας

Τα ανωτέρω αναφέρει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομέαρχης Υγείας του κόμματος Γιώργος Βαρεμένος ως υστερόγραφο δήλωσης του για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στο Αγρίνιο.

Η υπόθεση που θίγει είχε σε γενικές γραμμές γίνει γνωστή προ μηνός περίπου όταν μια γυναίκα στις Φυτείες έφυγε από τη ζωή έναν μήνα μετά τον θάνατο του συζύγου της. Και οι δυο διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Όταν από επίσημα ωστόσο χείλη, όπως ενός βουλευτή, δημοσίως αναφέρεται η ιστορία αυτή τίθεται ένα ερώτημα συγκεκριμένο: Ο άτυχος άνδρας νόσησε από ενδονοσοκομειακή διασπορά και αν ναι υπάρχουν ευθύνες για αυτό

Με πληροφορίες απο : agrinionews.gr  & agriniosite.gr