Η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς, υμνούν την ¨Παναγία Λιγοβιτσιάνα¨

 

Προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Λιγοβιτσίου, στην περιοχή Ξηρομέρου, πραγματοποίησαν την Κυριακή (15/05), τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπήθηκαν η χορωδιακή απόδοση των τραγουδιών - ύμνων "Προσευχή" και "Χαίρε Παναγία Χαίρε" αφιερωμένο στην χάρη της Παναγίας Λιγοβιτσάνας!

Τα δυο τραγούδια – ύμνοι είναι σε στίχους και μελοποίηση του Πρωτοψάλτη και Χοράρχη κ. Νικόλαου Στρατόπουλου. Ακολούθως τα μέλη της Χορωδίας παρακολούθησαν τον Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων Αγρινίου «Άγιος Νικόλαος» και του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς Μεσολογγίου «Αγία Αγάθη» και ο Χοράρχης κ. Νικόλαος Στρατόπουλος, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για την φιλοξενία, προς την Ηγουμένη και τις μοναχές της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Λιγοβιτσίου.

Φωτογραφίες και βιντεοσκόπηση από τον Γιώργο Πανταζόπουλο. 


Σε ύψωμα που βρίσκεται πάνω από τη λίμνη Οζερό, στο βελανιδοδάσος Ξηρομέρου και 10 χιλιόμετρα δυτικά από τα Καλύβια Αγρινίου, είναι χτισμένο το μοναστήρι του Λιγοβιτσίου. Το καθολικό είναι αφιερωμένο στη Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι τοποθετημένο στο κέντρο.

Εορτάζει στις 15 Αυγούστου ημέρα κατά την οποία δέχεται πλήθος προσκυνητών. Η εξωτερική μορφή του μοναστηριού είναι φρουριακή, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην περιοχή, την εποχή του αγώνα του 1821.

Στα 1983 εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι μοναστική αδελφότητα υπό την πνευματική καθοδήγηση της Ηγουμένης, Μακρίνας (Μαρκοπούλου) που αποτελείται από 10 μοναχές. Έγινε αποκατάσταση και ανακαίνιση του μοναστηριού, αγιογράφηση του καθολικού και κατασκευή πολλών βοηθητικών χώρων. Το μοναστήρι σήμερα αποτελεί πόλο έλξης πιστών που το οποίο επισκέπτονται τακτικά και συμμετέχουν στις ακολουθίες που τελούνται σ’ αυτό.



Α) ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΥΜΝΟΣ "ΧΑΙΡΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΑΙΡΕ"

   


 Β) ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΥΜΝΟΣ "ΠΡΟΣΕΥΧΗ"

 



 


https://kalyvia.gr/ 

0 Comments