Παραμένει για τώρα, εξαθέσιο το Δημοτικό σχολείο Φυτειών

 

Με μικρή συμμετοχή  γονέων από τις Φυτείες και κανενός από το Ρίβιο και Μπαμπίνη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου, 2022, η έκτακτη συνεδρίαση στο πρώην Δημαρχείο Φυτειών.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φυτειών είχε προγραμματίσει την συνεδρίαση αυτή επειδή όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν  υπάρχει περίπτωση υποβάθμισης του σχολείου από 6/θεσιο σε 5/θεσιο και ο σύλλογος προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές έτσι ώστε να σταλούν στην Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δ. Ελλαδας . Τελικά υπογραφές δεν συγκεντρώθηκαν αυτή την φορα.

Ανάμεσα στους γονείς παρευρέθηκαν και ο δήμαρχος Ξηρόμερου καθώς και ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Έτσι πληροφορήθηκαμε πως για φέτος και με δεδομένες μια η δυο νέες εγγραφές τον Σεπτέμβριο, το σχολειό θα παραμείνει εξαθέσιο-εξατάξιο.

Το πρόβλημα φυσικά και η ανησυχία θα παραμείνουν, δεδομένου ότι το δημογραφικό πρόβλημα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι "ή θα υπολειτουργούν όλα τα σχολεία γύρω μας μαζί και το δικό μας ή θα ενισχύσουμε ένα κεντρικό με καλύτερες υποδομές προκειμένου να καλύψουμε ποιοτικά τις ανάγκες όλων των παιδιών της περιοχής"

Αυτό όμως προϋποθέτει ο καθένας να σκεφτεί το καλύτερο για το παιδί του και όχι να του το επιβάλλει κάποιος.

Γατί το λέμε αυτό;  Οι γονείς από την Μπαμπίνη, παραδείγματος χάρη, φέρνουν τα παιδιά τους στις Φυτείες, δύο χρόνια στον παιδικό, δύο χρόνια στο νηπιαγωγείο και μετά τα παίρνουν και τα πηγαίνουν πίσω στη Μπαμπίνη όπου εκεί λειτουργεί ένα μονοθέσιο δημοτικό σχολείο. 

Φυσικά στις Φυτείες υπάρχει τμήμα ένταξης στο χωριό και παράλληλη στήριξη για παιδία με μαθησιακές δυσκολίες.

Οι κατάλληλες υποδομές, αλλα και υπηρεσίες που  θα βοηθούσαν και άλλους μαθητές. 

Να αναφέρουμε ότι οι Φυτείες έχουν 55 μαθητές, το Ριβιο 17 κai η Μπαμπίνη κάπου 12 με 13 παιδάκια.

Αλλά ας σκεφτούν λίγο αυτοί οι γονείς πόσα στερούνται τα παιδιά τους τώρα στην κατάσταση αυτή, αλλά και ποσα θα στερηθούν εάν σιγά σιγά υποβαθμιστούν όλα τα σχολεια και τελικά σιγά σιγά κλείσουν τα πιο πολλά. 

Ας ελπίσουμε στο καλύτερο και στο ο χρόνος να λειτουργήσει θετικά για ένα καλύτερο μελλον για όλα τα παιδάκια τις περιοχής μας. 



0 Comments

Follow Me On Instagram