Καθαρισμός παραδοσιακού πηγαδιού στην περιοχή «Αννίνου» Κοινότητας Παπαδάτων

 


Η δημοτική αρχή συνεχίζει τις καθημερινές παρεμβάσεις λύνοντας χρονίζοντα προβλήματα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αυτή την φορά στις Παπαδάτες προχώρησε στον επιμελή καθαρισμό παραδοσιακού πηγαδιού στην περιοχή «Αννίνου». Για όσους το αγνοούν, στη περιοχή Παπαδάτου και Φυτειών Ξηρομέρου, υπάρχουν πολλά παλιά πηγάδια. Αυτά χρησιμοποιούνταν πριν ιδρυθεί ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Κοινοτήτων Ξηρομέρου (Σ.Υ.Κ.Ξ) το 1954, τόσο για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης όσο και για το πότισμα των των ζώων.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια των συμβασιούχων από το συνεργείο Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου, του προγράμματος ανέργων ηλιακής ομάδας 55-67 του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ το αξιοποίησε για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό η παρούσα δημοτική αρχή, με ελάχιστο οικονομικό κόστος για το ταμείο του Δήμου Ξηρομέρου, δίνοντας δουλειά σε συμπατριώτες μας, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε ομάδες εργασίας και παρεμβαίνουν στις Κοινότητες σε όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, με έργο σημαντικό και ορατό σε όλους μας.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Ημερομηνία 14-9-2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ0 Comments