Περιοδεια Ν. Παπανασταση στις Φυτειες

 Οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν την πείρα τους για να βρεθούν πιο δυνατοί την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ομιλία στους εργάτες κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή.

Να αξιοποιήσουν την πείρα τους απ’ τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς, αλλά και απ’ το γεγονός ότι ενώ εξελίσσονται η επιστήμη και οι τεχνικές παραγωγής ενέργειας, αυτή παραμένει ακριβή για τα λαϊκά στρώματα συνολικά, δυσκολεύοντας την κάλυψη των αναγκών τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή Μπαμπίνη του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και εκ νέου υποψήφιος.
Σε περιοδεία που πραγματοποίησε στο χώρο, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ όπου συμμετείχε και ο Δημήτρης Κομπλίτσης, μέλος του ΤΓ Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρόμερου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.
Ανέδειξε τους κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των εργατοϋπαλλήλων, από τον περιορισμό των μέτρων που απαιτούνται με διαχρονική ευθύνη όλων των έως και σήμερα Κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), προκειμένου να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στάθηκε, επίσης, στην «απογύμνωση» των ελεγκτικών μηχανισμών από το απαραίτητο και κατάλληλο προσωπικό γι’ αυτό το σκοπό, σημειώνοντας ότι πρόκειται και για αιτίες όλων των κατά καιρούς εργατικών «ατυχημάτων», ζητήματα που στοιχίζουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές στην καθημερινή «μάχη» για το μεροκάματο.
Κάλεσε τους εργαζόμενους, να αναλογιστούν τη συμβολή του κράτους και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. στην πολιτική που μειώνει τους μισθούς τους, τσακίζει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, μειώνει τις συντάξεις αλλά και τις ελευθερίες τους, ώστε να μεγαλώνουν απρόσκοπτα τα επιχειρηματικά κέρδη και επεσήμανε, μεταξύ άλλων:
«Στο δίλημμα που μπαίνει ποιος θα είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών, πρέπει να απαντήσουμε, με το πως θα είναι ποιο δυνατοί οι εργαζόμενοι και ο λαός, να αντιμετωπίσουν τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Το πραγματικό δίλημμα, δηλαδή, ανεξάρτητα της σύνθεσης οποιασδήποτε κυβέρνησης των αστικών κομμάτων, είναι να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι, να ορθώσουν το ανάστημά τους, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ που αποτελεί το πραγματικό αποκούμπι τους, την δύναμή που θα συνεχίσει με συνέπεια να βρίσκεται στο πλευρό τους απαιτώντας για τους ίδιους και με αυτούς, τη ζωή που πραγματικά τους αξίζει».
Μέσα και από τη δύναμη του Κόμματος, ανέδειξε τέλος, πως καθημερινά αποδεικνύεται στην πράξη, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, φέρνοντας και παραδείγματα απ’ τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα αλλά και πέρα από αυτή.
Ακολούθησε, περιοδεία στο χωριό των Φυτειών, όπου έγιναν συνομιλίες με τους κατοίκους για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευρύτερα στην περιοχή αλλά και τα συνολικά ζητήματα που απασχολούν. 

0 Comments