Η πιο άχρηστη πεζογέφυρα της Ελλάδας βρίσκεται στο Ρίβιο και δεν την διασχίζει κανείς


 

Στον οικισμό Ρίβιο, της τοπικής κοινότητος Παπαδάτου του Δήμου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία, βρίσκεται η “πιο άχρηστη πεζογέφυρα της χώρας.
Έτσι την έχει χαρακτηριστεί την τοπική κοινωνία, καθώς ο αριθμός των πεζών που διέρχονται καθημερινά από αυτήν είναι μηδενικός!
Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011 και αποτελούσε μέρος ενός συνολικού έργου για την άρση της επικινδυνότητας, όσον αφορά κόμβους αλλά και την ασφαλή διέλευση πεζών στον άξονα Αντιρρίου Ιωαννίνων&συνολικού κόστους 26 εκατ. ευρώ.


Από την αρχή, κάτοικοι και δημοτικές αρχές στάθηκαν απέναντι στην κατασκευή της, καθώς όπως λένε όχι μόνο δεν δένει με το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον του χωριού αλλά το αλλοιώνει και το διαταράσσει, με την ασύμμετρη και ογκώδη μάζα του.
Η πεζογέφυρα κατασκευάστηκε λίγα μέτρα μακριά από το Δημοτικό σχολείο του χωριού, με φόντο την λίμνη Αμβρακία και τους πρόποδες του Θύαμου όρους.
Εκεί βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο δρυόδασος με ήμερη βελανιδιά στην Αιτωλοακαρνανία, μετά το βελανιδόδασος του Ξηρόμερου.

Το τσιμεντένιο κατασκεύασμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καταπράσινη θέα της περιοχής ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και το μέγεθός του, καθώς η πεζογέφυρα καλύπτει το μισό χωριό, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για τεράστιο επίμηκες οχυρό


Εκτός των άλλων από την ιδιαίτερη αυτή πεζογέφυρα απουσιάζει και η εργονομία, καθώς για να περάσει κανείς από την μία πλευρά του δρόμου στην άλλη, χρειάζεται να κινηθεί με σε τρία διαφορετικά καθ ύψος οδοστρώματα και τσιμεντένια καταστρώματα δεκάδων μέτρων μήκους!

Δείτε το βίντεο drone:https://www.mixanitouxronou.gr/

&

https://www.youtube.com/watch?v=AXqlt-6hHTE

0 Comments