Παναγιώτης Τζαχρήστας: Περί ηθικής και συνέπειας στην πολιτική

 


Περί ηθικής και συνέπειας στην πολιτική.

Την ώρα που η αυτοδιοίκηση έχει απωλέσει πλήρως την αυτοβουλία της και μετατρέπεται σε εντολοδόχο της κρατικής διοίκησης
Τη στιγμή που η αυτοδιοίκηση έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο της με την κοινωνία και τον πολίτη και ‘έχει συνδεθεί με τον ορό της κεντρικής εξουσίας
Τη στιγμή που χτίζονται προκλητικά μαγειρεμένες δημοκρατίες, για πλασματικές πλειοψηφίες
Τη στιγμή που πρόθυμα αποδέχονται και επιδεικτικά εναγκαλίζονται με αυτή την πολιτική αρκετοί από τους σημερινούς άρχοντες, ανταλλάσσοντας ενδεχομένως εξυπηρετήσεις
Είναι πλέον καιρός να ανασυνταχτούν οι πολίτες και να απαιτήσουν από όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις να επιστρέψουν στη μήτρα τους και να λειτουργήσουν για το λαό, με γνώμονα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Υπάρχει λόγος σοβαρός να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο.

Ο πολιτικός λόγος που εξαντλείται σε φωτογραφίες αριθμολογίες και αθροίσματα υποψηφίων, σ ένα αόριστο, ασαφές, απολιτικό και παντελώς αποπροσανατολισμένο τοπίο, πρέπει να αποκτήσει ουσία.

Η πολιτική της παρέας που για να κρατήσει σφιχτά το σκήπτρο της εξουσίας, το μετατρέπει σε μαστίγιο γι αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη, πρέπει να αποδυναμωθεί.

Η πολιτική του κράτους που αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και κατευθύνει τις κρατικές δαπάνες για εξυπηρετήσεις συμφερόντων ημετέρων είναι καταστροφική για το λαό και πρέπει να σταματήσει.

Οι τοπικοί άρχοντες, νυν και επίδοξοι, πρέπει να απαντήσουν στην κοινωνία.

Πώς θα διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή.

Πως θα ανακοπεί η πληθυσμιακή συρρίκνωση.

Με ποιο τρόπο και ποιο σχεδιασμό θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

Δεν είναι η ώρα για αντιγραφή επικόλληση προγραμμάτων. Είναι η ώρα για βαθύτερο προβληματισμό και αναζήτηση λύσεων γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση αφορά τους πολίτες και την εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών.

0 Comments