Ο Φυτειωτης, Χρηστος Σαλτογιαννης μιλα στη 'Βελουτσα news' blog

 ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS: Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε μερικά λόγια για σας, ώστε να έχει πλήρη γνώση ο κάθε πολίτης του Ξηρομέρου.
 
Χ.ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ:Καταρχήν ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να μιλήσουμε για τις δημοτικές εξελίξεις. Αρχικά, για όσους και όσες δεν με γνωρίζουν να πω ότι είμαι από τις Φυτείες και είμαι Γεωπόνος, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. 
Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και ασχολούμαι με την ψηφιοποίηση της γεωργίας, με κύρια αντικείμενα την υποστήριξη υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, την υποστήριξη Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) και Ομάδων Παραγωγών (Ομ.Π), την υποστήριξη Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Σ.Ο.Δ.) καλλιεργειών και είμαι πιστοποιημένος Γεωργικός Σύμβουλος.
ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS: Θα είστε υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν να κάνετε τη συγκεκριμένη επιλογή;
 
Χ.ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ:Με τον Γιάννη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Είναι ένας εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης με σύγχρονη αντίληψη για την επίλυση των προβλημάτων. 
Στο ερώτημα γιατί με τον Γιάννη, η απάντηση είναι ότι έχουμε κοινή αντίληψη και μας συνδέουν κοινοί προβληματισμοί για το μέλλον του τόπου μας. 
Συνεπώς, η απόφαση μου να συμπορευθώ μαζί του, έχει να κάνει με ένα κοινό σχεδιασμό και όραμα για το μέλλον του τόπου μας. Έχουμε στόχους και θα παλέψουμε από κοινού για την επίλυση τους. Άλλωστε υπάρχουν ισχυρές βάσεις και αυτό οφείλεται στον ίδιο.


ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS: Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημαντικότερα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του δήμου μας;


Χ.ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ:Η ποιότητα ζωής των κατοίκων σχετίζεται με την καθημερινή αποτελεσματικότητά των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου. Πολιτισμός, παιδεία, αθλητισμός, υγεία και πρόνοια, οδοποιία, καθαριότητα, αποκομιδή σκουπιδιών, φωτισμός και κάθε ευκολία πρόσβασης των κατοίκων στις υπηρεσίες αλλά και η εξυπηρέτηση των δημοτών αποτελούν σημεία «κλειδιά» που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. 

Στόχος πάντα είναι να γίνονται ακόμη περισσότερα προς όφελος όλων μας και νομίζω προς αυτή τη κατεύθυνση πάμε. Είμαι αισιόδοξος και για να είμαι ακριβοδίκαιος οι βελτιώσεις πάντα είναι αναγκαίες και είναι κάτι που κερδίζεται μέρα με τη μέρα και ο Δήμαρχος έχει βγει νικητής και σε αυτό τον τομέα.

ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS: Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα στο τόπο μας και τι προτείνετε για την αντιμετώπιση τους;

 
Χ.ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ:Το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου μας είναι η δημογραφική «αιμορραγία». Η συνεχής μείωση του πληθυσμού, η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση ειδικά νέου κόσμου.Αυτό οφείλεται στην απουσία μιας προβληματικής παραγωγικής και οικονομικής βάσης.
 

Δεν θα πω τετριμμένες και κοινές φράσεις, διότι μέλημα μας πρέπει να είναι η αλλαγή όλων αυτών των οικονομικών και κοινωνικών συσχετισμών. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιλαμβάνεται τα διαχρονικά προβλήματα και κυρίως να διαθέτει διορατικότητα και μέσα από αυτό οφείλει να δίνει λύσεις όπου και όπως μπορεί και επιπρόσθετα για να δοθούν λύσεις πρέπει να εντοπίσουμε την πηγή των προβλημάτων.

 Έτσι, δεν γίνεται να συνεχίσουμε με τις ίδιες λογικές του παρελθόντος, διότι η κοινωνία έχει ανάγκη ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το μέλλον με άλλους όρους. 

Ο τόπος μας έχει ανάγκη μια σύγχρονη αντίληψη ώστε βήμα-βήμα να γίνουν όλα όσα χρειάζεται μια κοινωνία, διαφορετικά θα μείνουμε στάσιμοι και δυστυχώς ο τόπος θα μαραζώνει. 

Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώ ότι στο κομμάτι που με αφορά λόγω ειδικότητας, έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο και όραμα με το Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ώστε την επόμενη μέρα να καταστεί ο Δήμος Ξηρομέρου αρωγός και δίπλα στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς οι απαιτήσεις αλλάζουν και πρέπει να κερδηθεί και αυτό το «στοίχημα».


ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS: Τι μήνυμα στέλνετε ενόψει των δημοτικών εκλογών;
 

Χ.ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ:Οι πολίτες κρίνουν και βλέπουν το πριν και το τώρα. Θέλω να πιστεύω με σύνεση ο λαός θα δώσει τις απαντήσεις του και θα στηρίξει το Γιάννη Τριανταφυλλάκη και μάλιστα θα δώσει το βήμα και την ευκαιρία σε νέους να προσφέρουν. 

Ανήκω σε αυτή κατηγορία και όσοι με γνωρίζουν το αντιλαμβάνονται. Συνεπώς, ως νέος ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μας ώστε να προσφέρω στο τόπο μας. 


 
https://veloutsanews.blogspot.com/

0 Comments