Χελιδονίσματα 2024 με συμμετοχη του Δ.Σ Φυτειών

 


Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως
θα πάρει μέρος στην παρακάτω εκδήλωση συμμετέχοντας παιδιά του Δ.Σ Φυτειών και μέλη των χορευτικών μας τμημάτων.

Όποιο άλλο παιδί επιθυμεί να πάρει μέρος να ειδοποιήσει μέχρι την Κυριακή.Χελιδονίσματα 2024
Ανοιχτή πρόσκληση

Ο μουσικοσυνθέτης- εκπαιδευτικός Χρήστος Χατζόπουλος από την Κομοτηνή, σε συνεργασία με τον Π.Σ.Αγρινίου " ο Ζορμπάς" και το 2ο γυμνάσιο Αγρινίου " ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΌΣ" , σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για την άνοιξη τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 18.00 στον προαύλιο χώρο του 2ου γυμνασίου (πλησίον Jumbo)μαζί με σχολεία του Αγρινίου (και όχι μόνο). Με την συμμετοχή του 2ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, του 5ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, του δημοτικού σχολείου Φυτειών, του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου, του 2ου γυμνασίου Αγρινίου "ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΌΣ, τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Φυτειών " το Ακαρνανικο Φως" και τον Π.Σ.Αγρινίου " ο ΖΟΡΜΠΆΣ", θα αναβιώσουμε τα σύγχρονα χελιδονίσματα.

Παιδικά ποιήματα του Βιζυηνού(που μιλούν για την άνοιξη)μελοποιήθηκαν από τον κύριο Χατζοπουλο και έγιναν παραδοσιακοί χοροί και θα προσφερθούν στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους ώστε να δωθεί μια ακόμα επιλογή στους νέους να έρθουν κοντά στη φύση και τα έθιμα μας.
Κατά την εκδήλωση θα κάνουμε μια μικρή πορεία 5-10 λεπτών περπατώντας προς το κέντρο του Αγρινίου(μετά από συνεννόηση με την τροχαία Αγρινίου να έχει κλείσει για λίγο ο δρόμος) τραγουδώντας το τραγούδι της άνοιξης: τα χελιδονίσματα και με τις ζωγραφιές και τα θετικά μηνύματα των παιδιών που θα έχουν φτιάξει σε χαρτόνια κτλ και θα επιστρέψουμε στο 2ο γυμνάσιο για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους και εκτός των συγκεκριμένων σχολείων που θα συμμετάσχουν ενεργά στην εκδήλωση. Γονείς και μη σας περιμένουμε να υποδεχτούμε την άνοιξη όπως και οι αρχαίοι κ τόσες γενιές πίσω.

Θα συμμετάσχουν οι μουσικοί: Χρήστος Χατζόπουλος, Σοφία Χατζοπούλου, Βαγγέλης Μήτσουρας και Βενιαμίν Γερνάς.

Τέλος, κάθε σχολείο στις κατασκευές που θα έχετε φτιάξει, αν μπορεί να αναγράφει ποιο σχολείο είναι στη μεγαλύτερη κατασκευή που θα έχει φτιάξει. Σαν τη ταμπέλα του σχολείου στις παρελάσεις. Από χαρτόνι απλό είναι το ιδανικό όπως έχει φτιαχτεί και σε άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις χελιδονισμάτων ανά την Ελλάδα.

Σας περιμένουμε όλους!

0 Comments